راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

تغییرات ضدکارگری در آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور | بازنشستگی، در هاله‌ای از ابهام

  • کد خبر: ۳۳۶۴۵۲
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۴
تغییرات ضدکارگری در آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور | بازنشستگی، در هاله‌ای از ابهام
پشت پرده اصلاح آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور بیانگر این است که کارگران، قربانی تعارض منافع می‌شوند. اگر این آیین نامه نهایی شود بدون شک به اعتقاد نمایندگان کارگران به ضرر جامعه کارگری است.

به گزارش شهرآرانیوز، چندی قبل بود که مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: سال گذشته بیش از ۵۰ درصد بازنشستگان تأمین‌اجتماعی با سنوات ارفاقی بازنشسته شدند که اکثر آنها با استناد به سخت و زیان‌آور بوده است.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: بازنشستگی با استناد به مقررات فعلی مشاغل سخت و زیان آور در وضعیت موجود به نفع کارفرما، تأمین اجتماعی و کارگر نیست و به همین منظور ما با همراهی شرکای اجتماعی و در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اصلاح آیین نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور را دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان آور لحاظ شود. همچنین سابقه بیمه برای مشاغل مختلف باید تا یک و نیم برابر مورد توجه قانون باشد. این اصلاحات و ساماندهی‌ها، منابع صندوق و منافع کارگران و کارفرمایان را صیانت می‌کند، زیرا مشاغل سخت و زیان آور در حال آسیب زدن به منابع سازمان تأمین‌اجتماعی است. سال گذشته بیش از ۵۰ درصد بازنشستگان تأمین‌اجتماعی با سنوات ارفاقی بازنشسته شدند که اکثر آنها با استناد به سخت و زیان‌آور بوده است.

صحبت از اصلاح آیین نامه بازنشستگی سخت و زیان آور در حالی مطرح شد که از سوی دیگر خبر آمد که دبیرخانه مشاغل سخت و زیان آور به تأمین اجتماعی منتقل شده است. منتقدان بر این باورند که واگذاری اختیارات دبیرخانه سخت و زیان آور به سازمان تأمین اجتماعی که خود یکی از ذی‌نفعان مالی در بازنشستگی زودهنگام است، می‌تواند باعث تضاد منافع و کاهش دقت و عدالت در تصمیم‌گیری‌ها شود.

کارشناسان حوزه کار در این خصوص می‌گویند: سازمان تأمین اجتماعی به دلیل بار مالی ناشی از بازنشستگی‌های پیش از موعد، ممکن است تمایل کمتری به پذیرش سخت و زیان‌آور بودن مشاغل داشته باشد. این مسئله استقلال و سلامت روند بررسی را زیر سوال می‌برد.

سید سعید فتاحی، مشاور کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، با اشاره به انتقال دبیرخانه مشاغل سخت و زیان آور به سازمان تأمین اجتماعی گفت: پیشتر در خصوص افزایش سن بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه هم بدون در نظر گرفتن نظرات کارشناسی، تشکلات کارگری و نیاز‌های بازار کار و تنها با فرضیه‌های نمایندگان مجلس و بدون مطالعه نسبت به افزایش سن بازنشستگی اقدام گردید و در مجلس تصویب شد.

 وی ادامه داد: در حال حاضر نیز سازمان تامین اجتماعی با اهداف به نفع خود اقدام به بخشنامه ۱۷۷۷ اصلاح عناوین شغلی کرده است که هیچ ربطی به خود کارگر ندارد و کارگر باید اشتباهات سازمان تامین اجتماعی و کارفرما را پس بدهد و مشکلات زیادی را برای کارگران به وجود آورده است. کانون کارفرمایان با هم دستی سازمان تامین اجتماعی در فکر انتقال دبیرخانه سخت و زیان آور به سازمان تامین اجتماعی و دست بردن در ترکیب کمیته‌های بدوی و تجدید نظر مشاغل سخت و زیان آور می‌باشند.

از سوی دیگر سوم خرداد ماه در اتاق بازرگانی ایران، بدون حضور گروه کارگری، جلسه‌ای با هدف تغییر آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور برگزار شد که به صراحت می‌توان گفت یک جلسه‌ی ضد کارگری بوده است. در این جلسه از دادن اختیارات وسیع به سازمان تأمین اجتماعی تا حذف برخی از مشاغل رده «ب» آیین‌نامه قبلی مطرح شده است که این تغییرات بدون شک به ضرر جامعه کارگری است. 

محسن باقری، عضو کانون عالی شورا‌های اسلامی کار کشور در گفت‌وگویی با نقد این موضوع اشاره کرده است که شغلی مانند معدن قرار است حذف شود. وی ادامه داده است:باید یادآوری کنیم که تأمین اجتماعی در نحوه‌ی برخوردش با حق و حقوق کارگران سابقه خوبی ندارد و مجموع عملکرد این سازمان، شایستگی آن در اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور را از او سلب می‌کند. در این شرایط و با این سابقه، انتقال دبیرخانه سخت و زیان‌آور به سازمان به شدت نگران‌کننده است و ما به هیچ عنوان زیر بار چنین تصمیمی نمی‌رویم. 

وی بیان کرده است: در این آیین‌نامه پیشنهادی همچنین برخی از مشاغلی که پیشتر در زمره مشاغل سخت و زیان‌آور و در رده‌ی «ب» قرار داشتند حذف شده و دیگر به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور شناخته نمی‌شوند. مشاغل رده (ب) مشاغل ماهیتا سخت و زیان‌آور هستند که سختی و زیان‌آوری آنها با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و فنی کاهش می‌یابد، اما همچنان سخت و زیان‌آور باقی می‌مانند. 

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی کار استان تهران در این رابطه می‌گوید: کارگران معادن، کارگران شاغل در بخش حمل و تفکیک زباله، کارگران بخش ذوب فلزات، کارگران حفار و دباغ، غسال، آتش‌نشان، کارگرانی که در ارتفاع کار می‌کنند، کارگران بخش کشاورزی و دامداری که با موارد شیمیایی و سمی در ارتباط هستند، کادر درمان و پرستاران و بسیاری دیگر از کارگرانی که در آیین‌‎نامه قبلی در گروه مشاغل ماهیتاً سخت و زیان‌آور قرار داشتند، در این آیین‌نامه به صورت غیرکارشناسی، نادیده گرفته شده‌اند. 

آنطور که باقری می‌گوید در آیین‌نامه پیشنهادی صرفا کادر درمان بخش روان درمانی، کارکنان ندامتگاه‌ها و زندان‌ها، کارکنان مشاغل مربوط به سازمان انرژی اتمی و خبرنگاران به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور گروه «ب» شناخته شده‌اند. 

در اقدامی بحث‌برانگیز و پرسش‌برانگیز، گزارش‌ها حاکی از آن است که برخی تصمیم گیری‌ها حکایت از این دارد که قرار است بسیاری از مشاغل از لیست حذف شوند که این تصمیم با مخالفت شدید فعالان کارگری مواجه شده، تهدیدی جدی برای حقوق و مزایای کارگران معادن و سایرین تلقی می‌شود؛ شغلی که از خطرناک‌ترین و آسیب‌زاترین حرفه‌ها در ایران و جهان به شمار می‌رود چگونه از لیست سخت و زیان آور حذف شده است؟!

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->